Aubergineparmigiana

Vorige week viel de nieuwe foodies in de bus, dit keer de Italië-uitgave, wat een feestje!
Hier zal ik veel recepten uit gaan maken.

Vorige week zondag heb ik het volgende recept gemaakt aubergineparmigiana. Dit is een overheerlijk recept.
Het is niet een recept wat binnen 30 minuten op tafel staat, maar de tijd die je kwijt bent, dat is het zo verschrikkelijk waard!

Ingrediënten:

  • 2 aubergines
  • 2 eieren
  • 50 gram Parmezaan (stuk)
  • 250 gram mozzarella
  • 5 tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el olijfolie
  • half bosje basilicum
  • bloem
  • 500 ml zonnebloemolie
  • peper en zout

bereiding:

Was de aubergines en snijd ze in plakken van 1 cm dik.  Leg de plakken in een vergiet en bestrooi ze met zout. Laat de aubergine ongeveer 1 uur rusten.

Kook de eieren hard. Na het afkoelen pellen en in plakken snijden.

Ontvel de tomaten door ze in kruislings in te snijden en even te blancheren in kokend water. Verwijder het vel en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.

Pel en snipper de uit en de knoflook. Fruit de ui en knoflook in de olijfolie. Voeg na ongeveer 3 minuten de tomaat en een takje basilicum toe.  Laat het geheel ongeveer 20 minuten stoven op laag vuur.
Basilicum/tomaatsaus

Snijd mozzarella in dunne plakken en rasp de Parmezaan.

Spoel na een uur de aubergines af en dep ze droog met keukenpapier (of leg ze in een schone theedoek). Leg in een diep bord de bloem (2 a 3 el) en doop de aubergines hier in.
bebloemde aubergines

Verhit de zonnebloemolie in een pan en frituur de plakken aubergine er goudbruin in. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
gefrituurde aubergines

Verwarm ondertussen de oven (elektrisch 200 graden / hete lucht 175 graden / gas stad 3)

Stapel in een ovenschaal afwisselend laagjes aubergine, Parmezaan, mozzarella, ei, basilicum/tomaat op elkaar. Eindig met mozzarella en Parmezaan. Bak de parmigiana ongeveer 30 minuten in de oven.

 

Omdat het recept als bijgerecht is hebben we het bij pasta en lamskoteletjes gegeten.
Maar, verdubbel de ingrediënten en je hebt een heerlijk vegetarische schotel.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s