Ovenschotel Spinazie met pasta

Een tijdje geleden dit heerlijke gerecht bij mijn schoonzus gegeten.

De bereidingstijd zelf is ongeveer een half uur. Maar aangezien de spinazie ontdooit moet zijn, is het wel handig om of in de ochtend de boodschappen te doen, of de dag van te voren. Dan heeft de spinazie de tijd om te ontdooien.
Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 1 pak spaghetti
  • 2 pakken spinazie, diepvries
  • 1 zoete ui
  • 1 bolletje knoflook
  • peper
  • bouillonblokje
  • geraspte kaas

 Bereiding

Ontdooi de spinazie.

Bak het gehakt rul, voeg de gesnipperde ui en bolletje knoflook toe.
Zet het water voor de pasta op.

Voeg de spinazie en het bouillonblokje toe aan het gehakt en schep het goed door. Breng op smaak met wat peper. Dan op een laag vuur warm houden.

Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking.

Schep het mengsel van gehakt en spinazie in een ovenschaal. Doe de uitgelekte pasta er over heen. Als laatste de geraspte kaas er over.

Doe de ovenschaal in een voorverwarmde oven (200 graden). Wanneer de kaas is gesmolten is het klaar.

Spinazie gehakt pasta ovenschotel

Spinazie gehakt pasta ovenschotel

Variatietip:

  • Snijdt een aantal cherrie tomaatjes klein en voeg die aan het gehakmengsel toe.
  • Gebruik in plaats van spaghetti mie
  • Neem in plaats van gewone spinazie, spinazie a la crème.

Eet smakelijk!

Spinazie gehakt pasta ovenschotel

Spinazie gehakt pasta ovenschotel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s