Kokosmakronen

Uit het leuke kookboek voor/met kids “Bakpret voor kleine handjes, Becky Johnson, uitgeverij Deltas” heb ik al een aantal keer het recept Kokosmakronen gemaakt met de meiden.

Het is een leuk en makkelijk recept.

Het eierensplitsen en kloppen doe ik nog zelf, maar dat gebeurd wel onder toeziend oog van de meiden. De makronen maken in de eierdoppen is een “makkie” zoals mijn oudste zegt.

Ingrediënten:

  • 3 eiwit
  • 200 gram kokosrasp
  • 75 gram suiker (in het recept staat 100, maar 75 gram kan makkelijk)
  • 100 gram donkere chocola

benodigdheden

  • vetvrijbakpapier
  • eierdop
  • paletmes (optioneel)

bereiding

  • Verwarm de oven op 160 graden.
  • Klop de eiwitten tot het in pieken komt te staan wanneer je de garden er uit haalt.
  • Voeg dan 25 gram suiker toe en meng het goed door met de garde, doe dit nog 2 keer.
  • Voeg de geraspte kokos toe en meng voorzichtig met een grote lepel dit door het geklopte eiwit.
  • Vul met een lepel het eierdopje. Draai deze om op de bakplaat. Het kan helpen om met de rand van het eierdopje een tik te geven op de bakplaat om het mengsel er uit te krijgen.
Kokosmakronen

Kokosmakronen

  • Bak de makronen ongeveer 15 minuten in de oven. Laat ze afkoelen op de bakplaat. Om ze er af te krijgen kan je een paletmes gebruiken.
  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Doop de makronen onderste boven in de chocolade en zet ze op een schaal, bakplaat of (wat ik doe) in een doos.
"gedoopt" kokosmakroontje

“gedoopt” kokosmakroontje

Het leukste is natuurlijk om wanneer alle makronen zijn “gedoopt” de bak leeg te eten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s